Logo

Pravne odredbe1. Motobox d.o.o., Trondheimska 13, 21000 Split, OIB 59017222611 (dalje u tekstu: Trgovac) ovim uvjetima uređuje postupak kupoprodaje odnosno naručivanja, plaćanja, isporuke i reklamacije proizvoda ponuđenih na ovim stranicama.

2. Posjetitelj stranica je svaka osoba koja putem sredstava elektroničke komunikacije pristupi na Motobox web stranicu, te bez registracije slobodno razgledava ponudu Motobox d.o.o. proizvoda.

3. Kupac proizvoda je svaka osoba koja putem sredstava elektroničke komunikacije registrira svoje osobne podatke i naruči barem jedan proizvod ponuđen na Motobox web stranicama.

4. Na odnose između Trgovca i Posjetitelja, odnosno Trgovca i Kupca primjenjuju se odredbe Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o zaštiti osobnih podataka, Zakona o obveznim odnosima, Zakona o elektroničkim komunikacijama te ostalih važećih propisa Republike Hrvatske.

5. Sve cijene proizvoda ponuđenih na Motobox web stranicama izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti kuni (kn) te obuhvaćaju PDV.

6. Trgovac zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ove Uvjete te sadržaj na Motobox web stranicama, o čemu će Korisnici biti obaviješteni na odgovarajući način. Izmjene Uvjeta stupaju na snagu s datumom njihove objave. Posjetitelj prihvaća ove Uvjete klikom na polje Zaključi narudžbu.

7. Posjetitelj registracijom potvrđuje točnost i potpunost u online obrascu navedenih osobnih podataka te potvrđuje da je u cijelosti upoznat te prihvaća ove Uvjete korištenja usluge online kupovine.

8. Kupoprodaju proizvoda u ponudi na Motobox stranicama u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a za odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

9. Trgovac je obvezan, prije isporuke proizvoda odnosno prije početka pružanja usluge, a najkasnije u trenutku isporuke proizvoda odnosno početku pružanja usluge, dostaviti kupcu potvrdu prethodne obavijesti u pisanom ili u nekom drugom, Kupcu dostupnom trajnom mediju. Potvrde prethodne obavijesti kod sklapanja kupoprodajnih ugovora za proizvode i usluge iz ponude na Motobox d.o.o. web stranicama dostavljaju se e-mailom na e-mail adresu Kupca, koju je naznačio prilikom registracije.

10. Motobox d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava Internet trgovine ili propusta djelatnika Motobox d.o.o Ulažemo razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, zbog dinamičnosti tržišta moguće su manjem broju slučajeva odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na internet stranicama. Motobox d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu varijante rješenja. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Ukoliko trebate detaljnije informacije kontaktirajte nas na email info@motogume.hr. U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku, te Vam ponuditi opciju čekanja dolaska artikla, zamjenu za drugi odgovarajući artikl, ili povrat novca u punom iznosu. Zadržavamo pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima.

Iznimno u slučaju plaćanja naručenih proizvoda pouzećem u slučaju kada je narudžba obavljena telefonskim putem, kupac prilikom preuzimanja proizvoda uz račun i jamstveni list, dobiva i potvrdu prethodne obavijesti, odnosno obavijest o Pravima i reklamaciji, te svojim potpisom na dostavnici prilikom preuzimanja potvrđuje da je primio iste.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl. 8 st. 2 Zakona o zaštiti potrošača (Nar. Nov., br. 79/07., 125/07. – isp., 79/09 i 89/09. isp.) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Motobox d.o.o, Viktora Vide 11, 21000 SPLIT ili na e-mail info@motogume.hr, te osobno u samoj poslovnici.

Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.
Na prigovoru obavezno navesti ime i prezime, te adresu ili email za dostavu odgovora.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

U našoj tvrtki MotoBox d.o.o. (u daljnjem tekstu Motobox), ulažemo mnogo napora kako bismo kupcima pružili što bolju uslugu internet kupovine , a na prvom mjestu nam je sigurnost. Pažljivo postupanje sa Vašim osobnim podatcima kao dio kupovine preko internet stranice nam je od iznimne važnosti i obveza. Želja nam je da imate povjerenja da su vaši podatci sigurni i osigurani kod nas, te da imate uvid u način na koji mi te podatke koristimo i što sve poduzimamo da bismo ih što bolje zaštitili.

IZJAVA O POVJERLJIVOSTI PODATAKA

Ova izjava o povjerljivosti je sastavni dio Uvjeta poslovanja Motobox-a. Ova izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su korištenjem stranice www.motogume.hr prikupljeni i pohranjeni u bazama podataka MotoBox-a. Motobox d.o.o. kao pružatelj usluga Internetske stranice www.motogume.hr pridržava se zakonskih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih kupaca.

Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka može poslati e-mail poruku na adresu info@motogume.hr

Upućuju se Korisnici da pažljivo pročitaju ovu Izjavu o povjerljivosti podataka i da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke Motobox prikuplja i kako ih koristi Pristupanjem ili uporabom internetske stranice www.motogume.hr, Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa Izjavom o povjerljivosti podataka i načinima korištenja njihovih podataka.

Ukoliko se Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o povjerljivosti, upućujemo Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu www.motogume.hr

Ovu Izjavu o povjerljivosti, Motobox može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o povjerljivosti na www.motogume.hr Internet stranici. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupaju na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici.

Svaki Korisnik sam je odgovoran i dužan periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o povjerljivosti. Nastavak uporabe ove Internetske stranice od strane Korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da Korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene Izjave o povjerljivosti.

PRIKUPLJANJE I OBRADA

MotoBox prikuplja i obrađuje osobne podatke kako bi se provela sigurna provjera autentičnosti Korisnika koji pristupa na www.motogume.hr Internet stranicu te proveo proces obrade web narudžbe. U svrhu obrade web narudžbe, trebat ćete nam proslijediti: Ime, Prezime, adresa, telefon, e-mail adresa. Za R1 račune potrebno je dodatno dostaviti naziv poduzeća, OIB, adresa sjedišta.

Podatci se prikupljaju i prikazuju u našem internom sustavu kojemu pristup imaju samo ovlašteni djelatnici. Obrada narudžbe sastoji se od daljnjeg naručivanja proizvoda od dobavljača i izrade potrebne dokumentacije. Osobni podatci kupca unose se u program i na račun te se proslijeđuju skladištaru koji robu otprema prema dostavnoj službi skupa sa računom koji se nalazi u kuverti sa imenom, prezimenom, adresom I kontakt brojem kupca.

Pružatelj usluga distribucije robe koji je s MotoBox-om u trajnom ugovornom odnosu, također može od Korisnika zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu odnosno zatražiti suglasnost za skeniranje osobne iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe od strane Korisnika a sve u svrhu evidencije o tome tko je preuzeo paket te prilaganja tog dokumenta Evidenciji kupaca kataloške prodaje.

Sljedeće podatke MotoBox može koristiti za slanje obavijesti o statusu narudžbe: Vaša e-mail adresa, telefonski broj, ime i prezime, broj narudžbe, proizvodi u narudžbi i iznos narudžbe.

Nakon obavljanja narudžbe prihvaćate da vas možemo koristiti vaš kontakt mail za slanje upita o kvaliteti usluge i proizvoda kojeg ste naručili a čiji je cilj unapređenje kvalitete naše usluge te proizvoda koje nudimo, te se to smatra post prodajnim procesom u sklopu ukupne realizacije prodaje a ne marketinškom aktivnošću. Ako Vas kontaktiramo u svrhu ispunjavanja upitnika o našoj usluzi ili recenziji proizvoda, možemo spremiti sljedeće podatke: osobne podatke o Vama (ime, prezime, e-mail adresa, kontakt broj, podaci o narudžbi ako je napravljena), Vaše komentare na naše usluge ili proizvode te dodatne ocjene i podatke koje ste ostavili u anketi.

Motobox također može koristiti podatke iz drugih izvora podataka koji mu se proslijede iz online medijskih kanala, naših partnera ili javnih registara i to u sljedeće svrhe: revizija i poboljšanje kvalitete podataka koje imamo te poboljšanje i mjerenje efikasnosti naše marketinške komunikacije, uključujući online i offline oglašavanja.

Motobox ni pod kakvim okolnostima neće dijeliti osobne podatke korisnika ili kupca s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju. Smatra se da je klikom na pošalji narudžbu i primitkom elektroničke potvrde narudžbe putem e-maila (e-pošte) ili sms-a (SMS poruka) kupac pristao na prihvat Općih uvjeta poslovanja odnosno ove Izjave o povjerljivosti podrazumijeva da je korisnik ili kupac dao privolu za prikupljanje, obradu i podjelu osobnih podataka korisnika / kupca u svrhu realizacije procesa kupovine.

PROSLIJEĐIVANJE PODATAKA

Motobox može podijeliti osobne podatke korisnika ili kupca s:

  • Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte
  • Pružateljima usluga servisa ili ovlaštenog montažnog partnera koje je odabrao kupac za dostavu naručenih proizvoda u svrhu realizacije usluge montaže proizvoda od strane servisa.
  • Dobavljačem na području Hrvatske ili EU koji proizvode šalje direktno na adresu kupca koji je ovlastio Motobox da prodaje njegove proizvode krajnjem kupcu u kojem slučaju prodavatelj koji isporučuje robu mora imati podatke o kupcu i to osobne podatke kupca ime, prezime, adresa, mobitel. U slučaju reklamacije kupac je dužan dati svoje ime, prezime, adresu i kontakt broj koji se prosljeđuju dobavljaču.
  • Krajnjim dobavljačima ili proizvođačima ako kupac sudjeluje u nekoj od promotivnih ponuda kako bi se uspjela ostvariti pogodnost.
  • Kao preduvjet kupnje proizvoda i usluga na Internet stranici www.motogume.hr, Motobox traži privolu Korisnika da dozvoljava aktivaciju procesa u kojem će njegovi osobni podaci (adresa, broj kartice) prilikom plaćanja kreditnim ili debitnim karticama biti pohranjeni kod, Monri Payments d.o.o. za usluge informacijskog društva,Radnička cesta 54,10000 Zagreb, pružatelja usluge procesiranja i naplate kartica koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Motobox ni u jednom trenutku ne raspolaže tim podacima. Podaci pohranjeni kod Monri payments d.o.o. brišu se odmah nakon što je proces procesiranja i naplate kartica završen.

Sa svim navedenim poslovnim partnerima u ovom s prethodnim situacijama poduzeće ima sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji i aneks ugovora o zaštiti osobnih podataka


IZMJENA I BRISANJE

Korisnik ili kupac može promijeniti ili tražiti da se brišu iz evidencije bilo koji od svojih osobnih podataka slanjem e-mail poruke na info@motogume.hr . U toj e-mail poruci Korisnik ili kupac treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti/promijeniti/izbrisati. U svakom trenutku kupac može poslati upit kako se postupa s njegovim osobnim podatcima te ćemo mu odgovoriti u roku mjesec dana. Za prvi upit nema naknade, a za sve daljnje upite Motobox može iskoristiti svoje pravo naplate naknade za davanje informacija.

SIGURNOSNE MJERE

Zaštitu podataka Motobox uzima ozbiljno i poduzete su dostupne mjere opreza kako bi zaštitili osobne podatke. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Motobox provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice www.motogume.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Korisnika i Motobox-a odvija sigurnim protokolom. Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je odluka Korisnika. Ako Korisnik ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva. Maloljetnici mlađi od 16. godina ne smiju koristiti Motobox Internetsku stranicu. Motobox ne prikuplja ili zadržava informacije od bilo koga tko je mlađi od 16. godina te stoga ni jedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16. godina. Zahvaljujemo se na kupovini i posjeti našim stranicama.

BESPLATNA DOSTAVA

za sve narudžbe iznad 135,00 €!